Fysiotherapie vergoedingen 2019

Fysiotherapie vergoeding polissen 2019

De juiste zorgverzekering kiezen kan een behoorlijke een klus zijn. Wij hebben de verschillen in de polissen voor je uitgezocht en onderstaand tref je de informatie hierover.

Bovendien hebben wij in de bijlage een overzicht toegevoegd van de aanvullende verzekeringen in 2019 toegespitst op de vergoedingen voor de behandelingen bij By Voorn. Wij hopen dat dit je helpt om een juiste keuze te maken voor een zorgverzekeraar in 2019.

Wat is het verschil tussen een restitutiepolis en een budget-/naturapolis?

Een restitutiepolis

Bij een restitutiepolis ben je als klant vrij om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat en ontvang je volledige vergoeding van contractvrije zorg.

Met deze vrije zorgkeuze bepaal je bijvoorbeeld zelf naar welk ziekenhuis of fysiotherapeut je gaat.

NZa

Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) krijg je bij een restitutiepolis de kosten van (niet-gecontracteerde) zorg volledig vergoed, tenzij het in rekening gebrachte tarief excessief hoog is. De omschrijving door verschillende verzekeraars van wat de restitutiepolis inhoudt loopt echter erg uiteen. Zo krijg je bij sommige restitutiepolissen maximaal 100% van het in Nederland marktconforme tarief en bij andere restitutiepolissen 100% van het wettelijk maximumtarief.

Een budget-/naturapolis

Zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgverleners. Bij het selecteren van zorgverleners kijkt een zorgverzekeraar niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit. Als je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met je arts of behandelaar, wordt de zorg in principe volledig vergoed.

Bij een naturapolis kun je meestal alleen kiezen voor een arts of behandelaar waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Doe je dat niet, dan krijg je te maken met vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg en moet je een deel van de rekening zelf betalen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en zorgverzekering die je hebt, is dat ongeveer 20% tot 35% van de factuur.

Beperkte keuze

Een budget-/naturapolis geeft beperkte keuze in zorg en geeft gemiddeld 70-75 % vergoeding over het marktconforme tarief. Dit tarief is vastgesteld door elke individuele zorgverzekeraar.

Dé praktijk die naar jou toe komt!

  • Kwaliteit
  • Deskundigheid
  • Persoonlijke aandacht
Close Menu