fbpx

Vergoeding polissen 2019

et einde van het kalenderjaar nadert en je hebt weer de mogelijkheid om van zorgverzekering te switchen. De juiste zorgverzekering kiezen kan een klus zijn. Wij hebben de verschillen in de polissen voor je uitgezocht en onderstaand tref je de informatie hierover. Bovendien hebben wij in de bijlage een overzicht toegevoegd van de aanvullende verzekeringen in 2019 toegespitst op de vergoedingen voor de behandelingen bij By Voorn. Wij hopen dat dit je helpt om een juiste keuze te maken voor een zorgverzekeraar in 2019.

Wat is het verschil tussen een restitutiepolis en een budget-/naturapolis?

Bij een restitutiepolis ben je als klant vrij om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat en ontvang je volledige vergoeding van contractvrije zorg. Met deze vrije zorgkeuze bepaal je bijvoorbeeld zelf naar welk ziekenhuis of fysiotherapeut je gaat.
Een budget-/naturapolis geeft beperkte keuze in zorg en geeft gemiddeld 70-75 % vergoeding over het marktconforme tarief. Dit tarief is vastgesteld door elke individuele zorgverzekeraar.

 

Restitutiepolis

Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) krijg je bij een restitutiepolis de kosten van (niet-gecontracteerde) zorg volledig vergoed, tenzij het in rekening gebrachte tarief excessief hoog is. De omschrijving door verschillende verzekeraars van wat de restitutiepolis inhoudt loopt echter erg uiteen. Zo krijg je bij sommige restitutiepolissen maximaal 100% van het in Nederland marktconforme tarief en bij andere restitutiepolissen 100% van het wettelijk maximumtarief.

Heb je vragen? bel of mail gerust.